הרבה אנשים נאלצים להציג מצגות במקום העבודה שלהם, במסגרת עבודות במהלך הלימודים, ובמסגרות שונות בחייהם. עמידה מול קהל יכולה לגרום ללחץ ולחרדה גם כאשר מכירים כל מילה בעל פה. המדריך הבא יעשה לכם סדר ויעניק לכם טיפים להתמודדות עם עמידה מול קהל בצורה מוצלחת.
סדר תוכן המצגת
לאחר שבחרתם את הנושא למצגת, צרו עיצוב אחיד ומבנה סיפורי למצגת, השתמשו בפונט אחיד וקריא, בבולטים אשר מרכזים את הנושא החשוב בכל אחד מהשקפים לקורא, השתמשו בתמונות מעניינות ובסרטוני וידיאו, ובצבעים מושכים כדי לעורר עניין בצופה.
נראות
הקפידו על לבוש הולם ומכבד, איפור קליל ולא כבד מדי אך מרשים, ריח טוב והתרעננו ככל האפשר לפני המצגת, בכל זאת אתם אלו שמובילים את המצגת והעיניים יהיו נשואות אליכם רוב הזמן.
צרו מעורבות עם הקהל
הרצאות מרתקות ידועות ככאלה הסוחפות את הקהל וגורמות לצופים והמאזינים להרגיש חלק מההרצאה. הקפידו לשמור על קשר עין, שאלו שאלות וצרו מעורבות עם הקהל ועוררו את העניין שלהם להישאר קשובים לאורך כל ההרצאה.
שמרו על בטחון עצמי גבוה
כולנו מכירים את המשפט השגור "נכון לא נכון חרטטו בביטחון", פשוטו כמשמעו, אנשים נמשכים לכריזמה, לאנשים שמדברים בקול רם, המאמינים בביטחון מלא בדברם. נסו להימנע מתנועות גוף עצבניות, ידיים בכיסים, גמגום ורעידות. עמדו בצורה זקופה ואפילו נועו במרחב מצד אחד לשני בצורה בטוחה תוך כדי ההרצאה.
הכנה מראש
למדו את המצגת בעל פה והימנעו ממבטים ממושכים במסך, זה יתרום לתחושת הבטחון העצמי שהזכרנו קודם. הקפידו להביא אתכם אמצעי הגברה נוסף למקרה שמשהו לא יעבוד ואת המצגת בדיסק און קי כך שתהיו מוכנים מבחינה טכנולוגית לכל צרה שלא תבוא. הכינו את עצמכם גם לשאלות אפשריות מהקהל.
שמרו על אווירה קלילה
נסו לצחוק עם הקהל ולספר בדיחות, חשבו על רעיונות יצירתיים איתם תפתחו את המצגת ותעוררו עניין בקהל, זה יכול להיות שיר קשור, בדיחה מצחיקה, או ציטוט מעניין שקשור לנושא. נסו גם לצחוק עם הקהל תוך כדי המצגת ולא רק בהתחלה כדי לשמור על הקשב של הקהל.
איך להתמודד עם המתח?
- הקפידו על שינה טובה לילה לפני ההרצאה כך תהיו באנרגיות גבוהות ולא עייפים.
- נסו להעסיק את הידיים שלכם במשהו, יש כאלה הבוחרים בכדור קטן, ספינר וכדומה כך תוכלו לפרוק את המתח תוך כדי ההרצאה.
- לנשום! בצעו נשימות עמוקות מהאף ונשפו דרך הפה לפני ותוך כדי ההרצאה, זה עובד בצורה מהירה ומרגיע את הגוף והנפש.