מעבר דירה בגיל השלישי לדירה קטנה יותר – טליה בק

מעבר דירה בגיל השלישי לדירה קטנה יותר –  טליה בק

ככל שאנו מתבגרים, צרכי הדיור וההעדפות שלנו משתנים. עבור חלק, פירוש הדבר עשוי להיות צמצום לדירה או דירה קטנה יותר. זו יכולה להיות חוויה מרגשת ומשחררת, אבל זה גם יכול להיות מכריע לקבוע מה לשמור ומה לשחרר. הנה כמה טיפים ושיקולים למעבר לחלל קטן יותר בגיל השלישי:

 

העריכו את המרחב והצרכים שלכם

לפני שתתחיל לארוז, חשוב להעריך את החלל החדש שלך ואת הצרכים שלך. שקול את גודל הבית החדש שלך ואת הפריסה. כמה שטח אחסון יש לך? האם תצטרך להקטין את הרהיטים שלך? האם יש בעיות ניידות או בטיחות שיש לטפל בהן? על ידי הבנת המרחב והצרכים החדשים שלך, תוכל לקבל החלטות מושכלות לגבי מה לשמור ומה להסיר.

תעדוף פריטים סנטימנטליים

מעבר דירה יכול להיות רגשי, במיוחד כשמדובר בפריטים סנטימנטליים. חשוב לתעדף את הפריטים הללו ולהחליט אילו מהם ברצונך לשמור. שקול פריטים שיש להם משמעות משמעותית עבורך או שמייצגים אבני דרך חשובות בחייך. פריטים אלה יכולים להיות מוצגים בבית החדש שלך ולשמש כתזכורת לחוויות העבר והזיכרונות שלך.

למכור או לתרום פריטים לא רצויים

ככל שתצמצמו, סביר להניח שיהיו לכם פריטים שאתם כבר לא צריכים או רוצים. במקום לזרוק אותם, שקול למכור או לתרום אותם. זו יכולה להיות הזדמנות מצוינת להחזיר לקהילה שלך ולעזור לאחרים במצוקה. אתה יכול גם להרוויח קצת כסף נוסף כדי לעזור לכסות את עלויות ההובלה או להשקיע לרהיטים או תפאורה חדשים.

ממקסמים את שטח האחסון

בעת מעבר לדירה קטנה יותר, מיקסום שטח האחסון הוא המפתח. שקול רהיטים עם אחסון מובנה, כגון מיטות עם מגירות. השתמש בחלל אנכי על ידי התקנת מדפים או ארונות. השתמש בכלים ארגוניים, כגון סלים או חוצצים, כדי לשמור על פריטים מסודרים וקלים לאיתור.

שקול לשכור יחידת אחסון

אם אתה לא ממש מוכן להיפרד מפריטים מסוימים, שקול לשכור יחידת אחסון. זה יכול להיות פתרון מצוין לפריטים שאתם לא משתמשים בהם לעיתים קרובות אבל רוצים לשמור, כמו עיצוב עונתי או ירושה משפחתית. שים לב לעלות יחידת האחסון וודא שהיא מתאימה לתקציב שלך.

מעבר לדירה קטנה יותר בגיל השלישי יכול להיות הזדמנות נפלאה לפשט את חייכם ולהתמקד בדברים החשובים ביותר. על ידי הערכת החלל והצרכים שלך, תעדוף פריטים סנטימנטליים, מכירה או תרומה של פריטים לא רצויים, מקסום שטח אחסון ובחינת יחידת אחסון, אתה יכול להפוך את תהליך המעבר לחלק ומהנה יותר.

להלן מספר שיקולים נוספים עבור אנשים מבוגרים שעוברים לדירה קטנה יותר:

נגישות: ככל שאנו מתבגרים, ניידות יכולה להפוך למאתגרת יותר. בבחירת דירה חדשה, קחו בחשבון גורמים כמו מיקום הדירה בתוך הבניין (האם היא נגישה בקלות?), פריסת הדירה (האם יש פתחים צרים או חללים צרים?), ונוכחותם של מאפייני בטיחות כלשהם. כגון מוטות אחיזה בחדר האמבטיה.

צרכים בריאותיים: אם יש לך מצב בריאותי או צרכים ספציפיים, חשוב לוודא שהדירה החדשה שלך תוכל להכיל אותם. לדוגמה, אם יש לך מצב נשימתי, ייתכן שתרצה לבחור דירה עם אוורור טוב. אם אתה משתמש בהליכון או בכיסא גלגלים, ייתכן שתצטרך דירה עם פתחים ומסדרונות רחבים יותר.

קהילה: מעבר לבית חדש יכול להיות מרתיע, במיוחד אם אתה משאיר מאחור חברים ושכנים. בבחירת דירה חדשה קחו בחשבון את הקהילה שסביבה. האם ישנה גישה נוחה לתחבורה ציבורית? האם ישנם מרכזי קשישים מקומיים או מרכזים קהילתיים המציעים פעילויות ואירועים לאנשים מבוגרים?

תמיכה: מעבר דירה יכול להיות מכביד פיזית ורגשית, במיוחד עבור אנשים מבוגרים. שקלו להיעזר בבני משפחה או מובילים מקצועיים כדי להקל על התהליך. אם אתה עובר לעיר או מדינה חדשה, בדוק שירותים כמו מנהלי הובלות בכירים, שיכולים לעזור לך בכל היבט של המעבר, מצמצום ועד לאריזה ועד להתמקמות בבית החדש שלך.

תכנון עתידי: לבסוף, כשמצמצמים לדירה קטנה יותר, חשוב לחשוב על העתיד. האם דירה זו תענה על הצרכים שלך בעתיד הנראה לעין, או שתצטרך לעבור שוב בעוד כמה שנים? על ידי בחירת דירה שיכולה להתאים לצרכים הנוכחיים והעתידיים שלך, תוכל להימנע מהלחץ של מעבר נוסף בהמשך הקו.


צריכים ייעוץ בנושא
צרו קשר לשיחת הכרות ללא התחייבות

שתפו את הפוסט

טליה בק

טליה בק

תכנון ועיצוב פנים
תכנון ועיצוב דירות משרדים וגני ילדים.

צרו קשר

מאמרים נוספים

שתפו את הפוסט